Zsákszövet ülőgarnitúra, a tartós minőség

A zsákszövet egy nagyon különleges anyag. Mára felismerték, hogy durvasága és ennek köszönhető szívóssága ellenére nagyon finom és mutatós bútorkárpit, amit számos más anyaggal is lehet kombinálni.

Ülőgarnitúra

A Zsákszövet sűrű szövésű, erős anyag, amit különféle módokon lehet kezelni, de csak úgy kezeletlenül is tökéletes választás. Az ülőgarnitúra esetében kiemelten fontos, hogy tartós, magas kopásállóságú, ugyanakkor kényelmes és esztétikus kárpitozás kerüljön rá fel. Mindennek eleget tesz a zsákszövet, emellett számos más előnnyel is rendelkezik. Sok más anyaggal szemben a zsákszövetet nem kell kímélni.

Nyilván, minél jobban kíméljük, annál tovább marad szép, de a napi használat és a folyamatos tisztítás nem fog ártani neki. Mondhatjuk, hogy elnyűhetetlen anyagról van szó. Erős, de rugalmas, így a fokozott terhelés, esetleg a gyerekek ugrándozása nem fog kárt tenni benne. Tisztítása egyszerű, semmilyek különleges szerre vagy eszközre nincs szükség hozzá. Nyugodtan lehet gőztisztítóval, kefével, kárpittisztító géppel is mosni, valamint nem teszik tönkre az egyszerűbb tisztítószerek sem, így az ülőgarnitúra egy egész életen át szolgálhatja tulajdonosa kényelmét. A zsákszövet szinte minden színben elérhető, könnyű festeni, de a festett anyagok tisztításánál lehet annyi probléma, hogy a kőkemény oldószerek megfakíthatják. Minőségi romlást azonban ez sem eredményez az anyagon.

A zsákszövet ma kimondottan trendi, a modern bútorok egyik elsőszámú kárpitanyaga. Legtöbbször valamely más anyaggal kombinálva használják, így adva egy erős, ugyanakkor tetszetős kontrasztot. A zsákszövet megbecsültsége mára vetekszik a bőr elismertségével. Ez nem csoda, hiszen számos előnye mellett ugyanolyan egyszerűen elegáns hatást kelt, mint maga a bőr. Felsőkategóriás ülőgarnitúra is készül zsákszövetből, sőt, leginkább a drágább darabok kárpitozását készítik belőle, mivel nem egy olcsó anyagról van szó. A zsákszövet összefoglalva tehát a jelen kor nagy divatja és nem csak amolyan hóbort, hanem megfontolt rajongás övezi, mivel szép, időtálló és praktikus is egyben.

Zsákszövet borítású például a NEW HEAVEN sarok ülőgarnitúra, melynek világos szürke zsákszövetét, hasonló tónusú szürke textilbőrrel kombinálták.

Ez az ülőgarnitúra nagyméretű, „U” alakú, ülései rugósak, ággyá nem alakítható, de méretéből adódóan akár két személy is kényelmesen el tud rajta aludni. Mérete 320×210 centiméter, nagyobb nappalikba ideális. Ehhez hasonló, ám lekerekített formájú a CAMELITA „U” alakú sarok, mely szintén zsákszövet és textilbőr. Aki kisebb alapterületű nappalival rendelkezik, vagy a kisebb holmikat részesíti előnyben, annak az ALINA 7520 névre keresztelt, egyedi kialakítású ülőgarnitúra lehet ideális, mely szintén zsákvászon és textilbőr kárpitozással készült.

Az ALINA esetében a szürke zsákszövet és a fehér textilbőr, valamint a fém lábak nagyon kellemes, világos hatást nyújtanak. Aki kimondottan kicsi ülőgarnitúrát szeretne, annak a MORITZ nyitható kanapé jó választás lehet, melyet választhat zsákszövet kárpitozással is. Az egyedi bútorok esetében a kárpitozásnál szinte minden esetben választható opció a zsákszövet, így mindenkinek lehetősége van ebből a különleges és kiváló anyagból megterveznie a kívánt ülőgarnitúrát.