Miért érdemes ipari porszívót bérelnünk?

Sokan úgy gondolják, hogy egy házfelújítás után, nincs szükség ipari porszívóra, mivel a törmelékeket össze lehet szedni kézzel, a port is fel lehet seperni, és utána még egy nagyobb porszívózás a felújított lakrészen bőven elég.

Azonban ez egyrészt nagyon sok időt vesz igénybe, másrészt nem elég egy-két ember hozzá, hogy a takarítás teljes tökéletes legyen. Az emberek többsége a bérlési költség miatt nem használ ilyen eszközt.
A bérlési díjak Magyarországon változóak, azonban egy napra, márkától függetlenül, 4000-5000ft-ból jön ki, de vannak olyan esetek is, hogy ha több napra béreljük ki az adott gépet, 2-3 ezer forintot is spórolhatunk vele.

Az tudnunk kell mivel nem kis teljesítményű és méretű gépekről van szó, elég sok helyen a porzsákot is ki kell fizetnünk, mivel ha ezt tönkreteszünk, az a mi hibánknak fog minősülni. Sajnos a fő ok, ami miatt nem szeretnek az emberek ilyen gépeket bérelni az a kaukció letétele. Akadnak olyan üzletek ahol nem kérnek, de ezek ritkábbak. Egy átlagos biztosítási díj, amit ki kell fizetnünk körülbelül 20 ezer forinttól kezdőik felfele, ami függ a márkától, és a gép minőségi állapotától is.

Az ipari porszívóknak egyébként 2 típusát ismerjük, az egyfázisút és a háromfázisút. Az egyfázisúak elsődlegesen az építkezéseken keletkezett porok, melléktermékek és kisebb folyadékok felszívására alkalmasak. A háromfázisú nagyobb teljesítménnyel bír, ami azt jelenti akár 24 órás folyamatos használatot is kibírnak, és a komolyabb építkezéseken és ipari környezetben is könnyedén használhatóak. A háromfázisú 2x nagyobb, mint a kisebb testvére, ezért nehezebb is vele közlekedni, és a szállítása is okozhat némi problémát.

Az ipari porszívó alkalmas még faipari törmelék felszívásra is, dugulás elhárításhoz is, ha rendelkezünk megfelelő szakképesítéssel, másrészt pedig parkolók, garázsok, műhelyek és irodák takarítására is kiváló. Az eszközöket óvni kell a folyamatos csapadéktól, de ha víz éri egy bizonyos pontig nem tesz benne kárt, azonban a fagykárok, javíthatatlan sérüléseket is okozhatnak a porszívónak.