Marilyn Monroe és a bikini

Marilyn Monroe eredeti nevén Norma Jean életről számos fim készült, mint sokan tudják nem volt egyszerű neki, hisz gyermekkorában molesztáltál, emiatt pszichés problémákkal küzdött és nehezen alakított ki párkapcsolatot, ami tartósnak is bizonyult volna. Marilyn Monroe eserei nevén Norma Jeane Mortenson, 1926. június 1 -én született Los Angelesben és 1962. augusztus 5-én itt is halt meg. Az amerikai színésznő, fotómodell, és énekesnő bombaként robbant be a filmiparba, akárcsak a később tervezett bikini fürdőruha.

marilyn monroe bikini

Az 1950-es évek egyik legismertebb szexszimbóluma volt, aki „buta szőke” filmszerepeivel szerzett hírnevet. Színésznőként körülbelül egy évtizedig volt aktív, ezalatt filmjeiből kétszázmillió dolláros bevétel folyt be. Marilyn Monroe a mai napig a popkultúra egyik legismertebb, ikonikus egyénisége. Több kapcsolata is volt híres emberekkel, köztük Arthur Millerrel, a híres rendezővel, sőt egyes források szerint magával az

Amerikai Egyesült Államok elnökével John F. Kennedy elnökkel is, akinek születésnapján el is énekelte az akkor botrányosnak számító Happy Birthyday Mr. President című dalt, amivel sokak nem tetszését nyerte el akkoriban. Mindkettejüknek tragikusan ért véget élete és karrierje. Monroe öngyilkos lett, bár egyesek szerint politikai összeesküvés áldozata lett, így halála még ma is rejtély sokunk számára. Az USA akkori elnökével pedig egy merénylő végzett és így lelte halálát a kiváló politikus. Monroe magánéletében számos problémával küzdött, amelyeknek a sajtó is sok figyelmet szentelt. Gyógyszerfüggő volt, depressziótól és szorongástól szenvedett.

Háromszor házasodott, köztük a híres baseballjátékos, Joe DiMaggióval és a neves íróval, Arthur Millerrel. Házasságai néhány év vagy néhány hónap után válással végződtek. Marilyn Monroe 1962-ben, nagyon fiatalon mindössze 36 éves korában halt meg szándékos barbiturát-túladagolás következtében. Halálát illetően számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot. Monroe tehetséges színésznő és botrányos életű díva volt, aki részt vett egy platátkampányban is, mely az akkor még a katolikus egyház által botrányosnak minősített bikinit népszerűsítette.

Monroe sárga fürdőruhájára sokan emlékezhetnek, hisz a mai Pin Up Girl stílust népszerűsítő plakátokon szerepel a testet nagyjából takaró, de feltűnő színű citromsárga díszes fürdődressz. Louis Réard nevű francia úriember készítette el ezt a ruhadarabot, aki eredetileg bár autómérnökként dolgozott, azonban később átvette a családi csipkeverő üzemet, és támadt egy nagyszabású mindent megváltozató ötlete:

„Ha szabadon hagyjuk a nőknek a köldökét, akkor annak olyan hatása lesz, mint a bombának!”

Az addigi fürdőruházat helyett ő kitalálta azt a bikinit, amit mára nők ezrei hordanak a strandon és a Balaton parton, valamint a tengerparti nyaralásokon. Mára már bár mérete nem változik, de sokféle formában, színben, és mintázattal árusítják azokat a szaküzletekben, és a Balaton parton is, valamint a tengerparti kis és nagyvárosokban. Minél díszesebb, és többet mutat a testből, annál szexibb ez a ruhadarab, mely aprócska ugyan, de a minőségi darabokat nem adják olcsón.

Egy márkásabb bikini 13-20 ezer Ft-ba is kerülhet, de aki mindezt nem engedheti meg magának, az válogathat az olcsóbb darabok között is. Az biztos, hogy a nyaralás alapkelléke, anélkül nem lehet útnak indulni már, mert a strandokon, partokon sokkal drágább, mint a fehérnemű szaküzletekben. Hölgyeim már itt a bikiniszezon, javában tombol!

Remélem minden hölgy elégedett az alakjával, és nem feszeng a tavalyi vagy épp vadiúj bikinijében a strandokon. Vegyenek példát Marilyn Monroe-ról ő sem volt hajszálvékony, mégis kitűnően érezte magát mind fürdődresszben, mind pedig apróbb bikiniben is. Ha példakép kell, akkor legyen az, a híres szexszimbólum és színésznő Marilyn.