Híres magyar úszónők és a fürdőruhák

Számos híres magyar úszónőnk van, akikre nagyon büszkék lehetünk, egyesekre nemcsak teljesítményük, hanem tündöklő szépségük miatt is. Vannak, akik már nem foglalkoznak úszással, mint a legendás Egerszegi Krisztina, de számos aktív sportolónk is van. A fiatal úszónők közül említésre méltó, és felsorolásunkból ki nem hagyható Jakabos Zsuzsanna, aki nemcsak tehetséges, de gyönyörű is, és alakja irigylésre méltó.

Számos sport és néhány egyéb témájú magazinban szerepelt már, sok fotózása volt, ahol kihangsúlyozták karcsú derekát és formás lábait. A harmadik nagy név Verrasztó Evelyn, aki már szinte gyermekkora óta úszik, és elért több egyéni csúcsot.

Egerszegi Krisztina első hazai sikereit 1985-ben érte el. Az úttörő korosztály bajnoki címeit szerezte meg a hátúszószámokban. 1986-ban már 4 korosztály valamint a felnőttek bajnokságban is indult. Ekkor szerezte első felnőtt bajnoki érmét.

A bukaresti Ifjúsági Barátság Versenyen 2-2 arany- és ezüstérmet nyert. A következő évben négy egyéni versenyszámban nyert felnőtt bajnoki elsőséget. A strasbourgi Eb-n 100 háton 5., 200 háton negyedik lett. Az 1996-os, utolsó ob-jén kilenc arannyal zárt.

Az atlantai olimpián 400 méter vegyesen a selejtezőben a legjobb időt úszta, de a döntőbeli teljesítménye a bronzéremre volt elég.. Az olimpia után visszavonult a versenysporttól. Az év végén ismét a legjobb magyar sportolónő lett. 1999-ben jelölték az AIPS évszázad sportolója szavazásra. 2000-ben a Nemzeti Sport szavazásán az XX. század legjobb magyar női sportolójának választották. 2000-ben Egerszegi címmel elkészült Egerszegi Krisztina sportpályafutását bemutató film. Jakabos Zsuzsanna a 2013-as világbajnokságon 200 méter vegyesen a selejtezőből 10. helyen jutott a középdöntőbe. ahol nyolcadik helyen végzett és döntős lett.

A fináléban hatodik helyezést szerzett. 200 méter pillangón hetedik helyen jutott tovább a selejtezőből, hatodikon a középdöntőből. A döntőben ötödik helyezést szerzett. 400 méter vegyesen harmadik helyen, egyéni csúccsal került a döntőbe. A döntőben a legjobbján tovább javítva hatodik helyen végzett. 2013 őszén követve edzőjét, Győrbe igazolt. Októberben vállműtétet hajtottak végre rajta. A 2014-es úszó-Európa-bajnokságon 200 m pillangón negyedik helyen végzett. A 2015-ös rövid pályás úszó-Európa-bajnokságon 50 m gyorson 10., 200 m pillangón ötödik, 200 m vegyesen a selejtezőben harmadik magyarként nyolcadik helyezést szerzett.

A 2016-os úszó-Európa-bajnokságon 200 m pillangón negyedik, 200 m vegyesen harmadik magyarként a selejtezőben hatodik, 400 m vegyesen harmadik helyezést ért el. A 4 × 200 méteres gyorsváltóval arany-, a vegyes vegyes váltóval bronzérmes volt. Verrasztó Evelyn a 2010-es úszó-Európa-bajnokságon 200 méteres vegyes úszásban Hosszú Katinka mögött egyetlen századmásodperccel lemaradva ezüstérmes lett, majd ugyanazon a napon a 4 × 200 méteres gyorsúszásban a váltó utolsó tagjaként úszott, amelyet megnyert a magyar csapat.

Ugyanitt a 4 × 100 méteres gyors váltóval negyedik, 100 méter és 200 méter gyorson ötödik, a 4 × 100 méteres vegyes váltóval a kilencedik helyen végzett. Mivel testük mindannyiuknak rendkívül formás, és tetszetős a teste a versenysportnak köszönhetően így ők bármit is vesznek fel, tökéletesen mutatnak a strandon, a tomboló kánikulában, egy jeges koktéllal a kezükben a medence partján. Iyen, és ehhez hasonló képek készültek már az elején említett szépséges Jakabos Zsuzsannáról, aki tehetséges, gyönyörű és rendkívül jó a fényképarca, azaz fotogén, akivel imádnak a fotósok dolgozni és ez nemcsak tökéletesen kidolgozott testének, hanem elbűvölően kedves személyiségének is köszönhető.