Gyermek fürdőruha-divat

Mindannyian voltunk gyerekek, igaz hölgyeim? Hányan emlékeznek rá vajon Önök közül, hogy mit is adtak ránk édesanyáink strandon? Kezeket fel! Jómagam mintás úszódresszben feszítettem a parton, és ahogy nőttem már bikini váltotta fel.

Gyermekkorunkban még Mickey egér, Donald kacsa, Goofy, Daisy kacsa és társai díszítették a fürdődresszt, vagy épp a bikinit, attól függ kire mit is adott drága édesanyja, aki most gyermekei nagyanyja és minden évben azon gondolkodik, hogy mit vegyen a kis apróságnak születés vagy épp névnapjára, esetleg karácsonyra.

Ahogy a filmekben is szokták mondani: A nagyitól már megint ruhát kaptam! Ez azonban milyen hasznos tud lenni nemde?

Önök, mint édesanyák örülnek neki, a gyermek pedig később értékeli csak, mert az adott pillanatban csak a játékoknak örül, amivel már tele a gyerekszoba polca és meg se lehet tőle mozdulni. Ha strandra megyünk a kicsivel, akkor korosztályonként adunk Önöknek pár jó tanácsot, melyek bizonyára hasznosak lesznek az Önök számára. Ha még egészen pici babáról van szó fürdődressz se szükséges, hisz a pici még pelenkás, így felesleges lenne ráerőltetni azt. Ilyenkor mind a kisfiúk, mind pedig a kislányok kis pelenkájukban vannak, melynek létezik olyan változata is, mellyel a gyermeket a vízbe is be tudjuk vinni. Ez olyan 1-12 hónapos korig tartó időszakra vonatkozik.

Amennyiben a kisgyermek 1-5 év közötti már ajánlott ráadni valamilyen fürdőruhát, az aktuális divatnak megfelelően, mert ekkortájt kezd el kialakulni a kicsi személyisége és már megvan mindenről a saját véleménye és tudja, hogy mit szeretne hordani napozáskor és úszáskor, amennyiben a szülő már megtanította neki azt.

Minden fiatal szülő tisztában van az aktuális divattal, melyet a gyerkőcöknél az éppen mozikban futó mesék határoznak meg. Ami most nagyon menő a kicsik körében az a Verdák, a Thomas, a gőzmozdony, a Gru, a Mignon, valamint a Jégvarázs. Minden kislány hercegnő akar lenni, így ők, ezeknek a szereplőknek a képmását hordják a fürdődresszükön. Szeretik a strandlepőkön is ezt a mesét viszontlátni és mi lelkes szülők ezt megadjuk imádott csemetéinknek.

A kisfiúknál főleg a Mignon dominál a fürdőnacikban. Ha már a gyermek elhagyta az 5 éves kort és iskolás, akkor általában elkezdődik a szocializálódás időszaka a kicsiknél és mindig azt akarják, ami a társaiknak is van. Mindannyian emlékezhetünk rá gyermekkorunkból, hogy mindig az kellett nekünk is kisiskolásként, ami az osztálytársunknak már megvolt, bár ezt a mostani szülők jobban tudják, hogy, még mindig él-e ez a fajta dominancia.

Azt azonban fontos hangsúlyoznunk, hogy minden gyermek egy külön kis egyéniség és nem majmolni szeretné az osztálytársakat, csupán az aktuális szocializációs lépcsőn kell megtennie ezt a lépést, hogy felnőttkorban is könnyen tudjon barátságokat kialakítani. Kicsit eltértünk a tárgytól. A lényeg, hogy adjunk meg amit tudunk gyermekünknek, de tanuljunk meg nemet is mondani, hisz mindent ő sem kaphat meg, még abban az esetben sem, ha pénztárcánk mindezt lehetővé teszi, mert mint minden gyerek nem szereti ha a megígért dolgokat vagy épp tárgyakat nem kapja meg, de fontos a az erélyesség ebben az esetben is.

A Gru is nagy népszerűségnek örvend a kicsik körében és különleges fürdődresszeket, fürdőnacikat, valamint uzsonnás táskákat és minden egyéb hasznos tárgyat gyártanak ezeknek a kis figuráknak a képmásával.

Ez az egyik legújabb hollywoody csodaszerzemény, amit nemrég játszottak a mozikban hatalmas, elsöprő sikerrel és a kicsik arcára mosolyt csaltak a vicces szereplők, a különleges humorral fűszerezett animációs kisfilmben. Kedves szülők strandszezonra és vidám figurákra fel, csak ússzanak az árral és kisgyermek kívánságával, amennyiben az feltétlenül szükséges és jókedvét biztosítja!