Egyedi kanapé – miért jó választás?

A kanapé, az ülőgarnitúra az egyik legfontosabb berendezése lakásunknak, házunknak. Valószínűleg ezt a berendezési tárgyat használjuk a legtöbbet, az ágyon kívül, ahol naponta átlagosan nyolc órát töltünk.

A kanapé ráadásul meglehetősen nagy méretű és legtöbb esetben a nappaliban helyezkedik el, ahol a vendégeket fogadjuk, ahol a napközben sok időt töltünk, ezért kijelenthető, hogy a kanapé a lakás dísze is egyben, nem csupán funkcionális bútordarab. A nappalik mérete, a már meglévő berendezés és a saját igények mind meghatározzák, milyen kanapé fog bekerülni a házba.

A kanapék terén hatalmas a választék, számtalan különböző formavilág, színvilág, kivitelezés, és anyag variácó létezik, szinte minden árkategóriában vannak egyszerű és vagányabb darabok is. A választás szörnyen nehéz. Először is azért van nehéz dolgunk a tökéletes kanapé kiválasztásánál, mert annyi szempontot kell figyelembe venni, hogy valóban a legmegfelelőbbet vigyük haza, hogy azt már észben tartani is nehéz, pláne nehéz ezeket minden egyes darabál megállva végigzongorázni. Másik oka annak, hogy nincs könnyű dolgunk, a bőség zavar, az említett hatalmas választék láttán. A döntésképtelenségből fakadó stressz és a rengeteg időt és energiát megspórolhatjuk, ha az egyedi tervezésű bútor mellett döntünk. Ez nem csak azért egy kiváló lehetőség, mert sokkal könnyebb, mint a keresgélés, hanem mert így száz százalékig olyan bútort kapunk, ami az ízlésünknek, a laskásunk stílusának és a pénztárcánknak is maradéktalanul megfelel.

Az egyéni tervezést sok esetben webáruházon keresztül is meg lehet oldani, de akár az üzletekbe befáradva is le lehet adni a rendelést. Az egyedi tervezés azt jelenti, hogy a bútort gyártó cég megkapja az adatokat, melyek alapján elkészíti a megrendelt kanapét. Az adatokat a forgalmazó, vagy egyben gyártó cég honlapján lehet kiválasztani, személyesen pedig egy űrlapot kell kitölteni, vagy a cég kollégájának segítségével számítógépen kell rögzíteni, ezt követően jut el a gyártókhoz. A paraméterek kiválasztása nagyon egyszerű. Meg kell adni a leendő bútor kívánt méreteit. Mekkora legyen a hossza, a szélessége, sok esetben a karfák és háttámla fix listából válaszható, de van, mikor ez is külön tervezhető és kérik a méreteket.

A kanapé kívánt formáját is meg lehet, meg kell határozni, ezt is sok esetben egy hosszú fix listáról lehet kiválasztani. A rugózást, szivacsozást szintén ki kell választani, ahogy a kárpitozás anyagát, színét, mintáját is. A kanapék készülhetnek ilyen vagy olyan lábazattal, esetleg anélkül, valamint lehet választani ággyá alakítható, ágyneműtárolós, esetleg térben elhelyezhető extrák közül. További extrákért külön egyeztetés szükséges. Ez a kis „teszt” nem tart tovább, mint a már kész termékek közül kiválasztani a megfelelőt, sőt, nagyságrendekkel kevesebb időt és energiát vesz igénybe. Az eredmény pedig a tökéletesen illeszkedő, színben, formában, funkciókban ideális, saját és egyedi kanapénk. Ezt a bútordarabot bártan mutogathatjuk a családnak, barátoknak és elmondhatjuk, hogy a saját elképzelésünk alapján készült, csak nekünk.